Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

woensdag 31 oktober 2018

20:00 - 23:00
Locatie

Raadszaal

Voorzitter
Burgemeester Fränzel
Toelichting

OPROEP
Voor de vergadering van de raad van de gemeente Oosterhout, te houden in het stadhuis op woensdag 31 oktober 2018.

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen
  2. 2

  3. 3

  4. 4

    Besluit

    De gemeenteraad van Oosterhout heeft in de vergadering van 31 oktober op advies van de vertrouwenscommissie besloten de heer M. Buijs aan te bevelen als nieuwe burgmeester van de gemeente Oosterhout.
    De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de aanbeveling voorbereid op basis van de op 21 juni 2018 door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.
    De aanbeveling van de burgemeesterskandidaat door de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister draagt hem voor bij de Koning voor benoeming als burgemeester van Oosterhout. De benoeming is pas definitief zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is.

  5. 5

    Verordening parkeerbelastingen 2019
    Ieder jaar worden op basis van onder meer de nieuwe begroting de belastingverordeningen voor het aankomende jaar vastgesteld. Al in oktober wordt de verordening parkeerbelastingen vastgesteld. Op deze wijze wordt bereikt dat de nieuwe parkeervergunningen tijdig, dus vóór 1 januari 2019, aan de betreffende inwoners en ondernemers van onze gemeente kunnen worden verstrekt. De voorgestelde wijzigingen betreffen een verlaging van de tarieven voor het betaald parkeren op straat (per 1 januari 2019) naar € 1,50 per uur, indexatie met 2,4% van de tarieven voor de parkeervergunningen (met uitzondering van de kraskaart) en verhoging van het tarief voor de naheffingsaanslag tot € 62,70 (het wettelijke maximum per 1 januari 2019).

    Besluit

    De raad heeft met de stemmen tegen van GroenLinks, Groen Brabant, D66, Partij van de Arbeid van de VVD (1) besloten de verordening parkeerbelastingen Oosterhout 2019 vast te stellen.


    GroenLinks diende een amendement in om de bij de verordening behorende Tarieven- en kostentabel als volgt te wijzigen:
    "De gemeente Oosterhout hanteert twee tariefsoorten:

    • Een normaal tarief van € 1,50 per uur;
    • Een hoog tarief van € 1,90 per uur
    1. Het tarief voor het parkeren bij parkeerapparatuur als bedoeld in artikel 2, onderdeel a. van de verordening bedraagt:
      Voor de parkeerapparatuur-plaatsen gelegen op de terreinen aangeduid als tariefgroep 'A': € 1,90 per uur;
      Voor de parkeerapparatuur-plaatsen gelegen op de terreinen aangeduid als tariefgroep 'B': € 1,90 per uur met een maximum van € 3,80 per dag."

    Dit amendement is verworpen met de stemmen voor van GroenLinks, Groen Brabant, D66 en Partij van de Arbeid.


    Gezond Burger Verstand diende een motie in waarbij het college wordt verzocht de kosten en baten van invoering van gratis parkeren vóór 10.00 uur 's ochtends en na 17.00 uur 's avonds te onderzoeken en hiervoor vóór de begrotingsbehandeling aan de raad te rapporteren.


    Deze motie is ingetrokken omdat het college de inhoud van de motie heeft overgenomen.

  6. 6
    Sluiting